fbpx
Exabytes SSD Top Banner

SAMA-SAMA DIGITAL

Design Laman Web e-Commerce

 • Reka Bentuk Kedai yang Ringkas dan Elegan
 • Perundingan Laman Web Profesional Secara Eksklusif
 • Termasuk Perkhidmatan Copywriting Profesional
 • Menerima Semua Jenis Bayaran Online
 • Sebuah Platform Sehenti untuk Menguruskan Penghantaran Anda
SSD Online Sales

Jana Lebih Banyak Jualan Dari Kedai Online Anda

Dari membeli-belah hingga penghantaran, semua dilakukan dalam kedai online anda! Semua kaedah pembayaran diterima dan penghantaran akan diatur melalui kedai online anda.

Kos Rendah, Untung Tinggi

Tingkatkan margin untung anda dan nikmati kos operasi yang lebih rendah dengan kedai online berbanding dengan kos operasi kedai fizikal.

Kekalkan Pelanggan Anda

Belai pelanggan anda dengan website yang eksklusif dimana mereka membeli produk kegemaran mereka. Tak perlu lagi berebut dengan pesaing untuk menarik pelanggan di marketplace.

SSD Low Costs
SSD Retain Your Customers
SSD Online Sales

Jana Lebih Banyak Jualan Dari Kedai Online Anda

Dari membeli-belah hingga penghantaran, semua dilakukan dalam kedai online anda! Semua kaedah pembayaran diterima dan penghantaran akan diatur melalui kedai online anda.

SSD Low Costs

Kos Rendah, Untung Tinggi

Tingkatkan margin untung anda dan nikmati kos operasi yang lebih rendah dengan kedai online berbanding dengan kos operasi kedai fizikal.

SSD Retain Your Customers

Kekalkan Pelanggan Anda

Belai pelanggan anda dengan website yang eksklusif dimana mereka membeli produk kegemaran mereka. Tak perlu lagi berebut dengan pesaing untuk menarik pelanggan di marketplace.

Design Laman Web yang Professional

Kami menyediakan pelbagai jenis design laman web untuk keperluan perniagaan anda. Pereka laman web kami akan memberikan cadangan profesional mengikut keperluan anda.

Pengurusan Dashboard yang Mudah

Kami menyediakan dashboard e-Commerce yang ringkas dan mudah diurus untuk anda menguruskan order, pembayaran dan untuk anda membuat promosi semuanya di satu tempat.

Kaedah Pembayaran & Penghantaran Dalam Talian

Pelanggan anda boleh membuat pembayaran melalui online banking, kad debit/kredit, e-wallet dan lain-lain lagi serta dapat menikmati perkhidmatan penghantaran dari pintu ke pintu oleh kurier.

Tutorial Video Komprehensif BETA

Belajar cara untuk memuatnaik produk ke kedai online dan memasang plugins yang diperlukan melalui bantuan tutorial video komprehensif kami.

SSD Website

Mengembangkan Perniagaan Anda Dalam Talian

Dapatkan diskaun & Subsidisi Ekuinas Logo&Exabytes Logo & MYNIC Logo untuk PKS Bumiputera*

Payment

Menjual sehingga 1000 produk

Untuk permulaan, kami akan membantu anda menyenaraikan 6 produk dalam talian. Kemudian,, kami akan membimbing anda untuk menambahkan sehingga 994 produk lagi.

Accept Credit Cards

Terima Kredit Kad & Banyak Lagi

Kedai eDagang anda boleh menerima pembayaran kad kredit dan perbankan internet.

Free Credits

Kredit Penghantaran RM25 Percuma

Buat kredit penghantaran dan tuntutan pertama anda dengan kami. Kredit yang diberikan kepada anda oleh EasyParcel.

Copyright

Termasuk Perkhidmatan Copywriting

Copywriter profesional kami akan memperbaiki kandungan anda dan membentangkannya dengan cara terbaik untuk kedai dalam talian anda.

Domain

Percuma Domain .MY

Berikan kedai eDagang anda domain .MY – Domain yang PALING POPULAR di Malaysia!

Email

Percuma akaun e-mel perniagaan

Dua akaun e-mel [email protected] termasuk dalam pelan ini.

eCommerce Starter Plan

Pelan terbaik untuk PKS Bumiputera tanpa kehadiran dalam talian

NP: RM 2399/yr

RM 199/yr

 • Kedai eDagang
  Anda boleh menjual sehingga 1000 produk
 • Gerbang pembayaran
  Terima pembayaran kad kredit dan perbankan internet.
 • Menyediakan Perkhidmatan Penghantaran Kurier
 • Termasuk Perkhidmatan Copywriting
 • Termasuk Domain .MY
 • 2 Akaun E-mel Perniagaan
 • Sijil HTTPS / SSL Sedia Bonus
 • 1 Reka Bentuk Banner Halaman Utama Bonus

Makcik Kiah Miliki Kedai Online Sendiri Melalui #SamaSamaDigital

Jom lihat bagimana Makcik Kiah dapatkan bantuan untuk memulihkan bisnes beliau!

Exabytes Client Review

View All

“Rating” ★★★★★

“Saya teruja dengan hasil jualan saya yang kian meningkat setelah saya memulakan perniagaan dalam talian dan menjalankan kempen pemasaran digital untuk perniagaan saya. Pakar Digital dari Exabytes telah banyak beri nasihat pada saya tentang cara-cara membuat penulisan yang lebih kreatif untuk iklan perniagaan saya dan sebagainya. Awesome and Well Done, Exabytes.”

Cik Rosni

“Rating” ★★★★★

“Terima kasih Elmy mengesyorkan saya untuk memulakan perniagaan makanan laut saya ke dalam talian. Kini, saya tidak perlu risau dengan penjualan harian saya sama ada pelanggan saya akan membeli dari kedai saya atau kedai dalam talian. Syabas dan terbaik, Exabytes!”

Rahman Aziz

pasago2u.com

Rahman Aziz

Soalan Lazim

Perniagaan Bumiputera (atau 51% Dimiliki oleh Bumiputera) yang telah beroperasi sekurang-kurangnya 12 bulan layak mendaftar untuk SAMA-SAMA DIGITAL.

**Untuk perniagaan Bukan Bumiputera, sila rujuk nombor 2.

Tarikh tamat adalah pada 30 Jun 2021.

TIADA PEMBAYARAN BALIK WANG untuk kedua-dua ALL-IN-1 ECOMMERCE SOLUTIONS dibenarkan selepas pengesahan dan pembayaran.

Terma dan Syarat

 1. Tempoh Inisiatif Sama-Sama Digital  (“Inisiatif”): Bermula sekarang sehingga 30 Jun 2021.
 2. Untuk memenuhi syarat pembelian perkhidmatan yang disenaraikan di www.exabytes.my/sama-sama-digital/ecommerce dengan harga bersubsidi, pelanggan Exabytes sedia ada atau baru mestilah didaftarkan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 (Akta 197), Akta Syarikat 2016 (Akta 777), atau Akta Perkongsian Liabiliti Terhad 2012 (Akta 743) untuk tempoh minimum 12 bulan.
 3. Untuk menjadikan sesuatu perniagaan layak membeli perkhidmatan yang disenaraikan di www.exabytes.my/sama-sama-digital/ecommerce pada harga bersubsidi, sekurang-kurangnya 51% pemilikan atau perkongsian perniagaan mestilah terdiri daripada Bumiputera. Atau, Bumiputera mesti memiliki sekurang-kurangnya 51% dari saham perniagaan. Atau, sekurang-kurangnya 51% bahagian perniagaan mesti dimiliki oleh entiti (iaitu sekurang-kurangnya 51% sahamnya dimiliki oleh Bumiputera).
 4. Pelanggan yang berkelayakan mesti memberikan kepada Exabytes:
  1.  Pengesahan bertulis dari rakan Inisiatif Sama-Sama Digital bahawa pelanggan telah memenuhi kriteria seperti yang dinyatakan dalam Item 2 dan 3 di atas; ATAU
  2. laporan perniagaan, syarikat, atau LLP yang mengandungi maklumat yang diperlukan untuk dibeli dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia, yang menyatakan bahawa ia telah memenuhi kriteria seperti yang dinyatakan dalam Item 2 dan 3 di atas setelah diminta Exabytes.
 5. Setiap pelanggan yang layak berhak membeli satu (1) Exabytes eCommerce Starter Plan (Sama-Sama Digital) sahaja. 
 6. Sekiranya terdapat pelanggan yang layak memilih lebih dari satu (1) pakej yang dibenarkan di bawah Item 5 di atas, hanya satu (1) pakej yang boleh didapati dengan harga bersubsidi di bawah Inisiatif ini.
 7. Pelanggan yang layak tidak akan berhak mendapat pemulangan wang dari Exabytes setelah pelanggan mengklik butang “Bayar” di gerbang pembayaran /platform perbankan atau selepas menyerahkan cek kepada Exabytes.
 8. Bayaran hanya akan dikembalikan kepada pelanggan yang telah membayar pakej tersebut tetapi kemudian didapati tidak layak untuk menyertai Inisiatif ini. 
 9. Harga sebelum cukai biasa untuk dua belas (12) bulan pertama perkhidmatan di bawah Exabytes eCommerce Starter Plan (Sama-Sama Digital) adalah RM2,399. 
 10. Cukai perkhidmatan 6% dikenakan pada harga subsidi. Harga subsidi dikenakan kepada perkhidmatan yang dilakukan sepanjang dan untuk tahun pertama sahaja.
 11. Harga pembaharuan untuk pakej Exabytes eCommerce Starter (Sama-Sama Digital) untuk tahun kedua dan seterusnya adalah RM899 / setahun (berserta cukai perkhidmatan 6%). Untuk harga pembaharuan pakej ALL-IN-1 DIGITAL
 12. Pembelian dan penggunaan perkhidmatan tertakluk pada Syarat Perkhidmatan Exabytes.
 13.  Exabytes berhak untuk mengubah terma dan syarat tawaran ini tanpa pemberitahuan terlebih dahulu.
 14. Untuk pertanyaan lebih lanjut, sila hubungi kami.

Dipaparkan Pada:

Pelanggan Kami Menemukan Ini Berguna, Nilai Kami

Please wait...
loading