fbpx
sama-sama digital bisnes subsidi untuk bumiputera

SAMA-SAMA DIGITAL

Membantu Mendigitalisasikan Perniagaan Anda

Strategi perniagaan dalam talian yang disesuaikan untuk PKS Bumiputera:

 • Pemasaran Digital seperti Iklan Google & Facebook
 • Reka bentuk laman web korporat dan eCommerce
 • Pengurusan Pelanggan dalam talian seperti CRM Jualan dan banyak lagi

Subsidi sehingga RM10,000

Untuk PKS Bumiputera

Sama-sama Digital

Mulakan perjalanan digital anda dan tingkatkan pertumbuhan perniagaan anda dengan memanfaatkan Geran Digitalisasi Perniagaan PKS, sejajar dengan inisiatif PENJANA untuk mendorong penggunaan digital dalam kalangan PKS. Kerajaan akan memberikan geran padanan 50% hingga RM 5000 sebagai bantuan PKS untuk mendigitalkan operasi perniagaan mereka.

Untuk membantu PKS mengurangkan kos pendigitalan perniagaan mereka, Exabytes dan Ekuinas akan meyediakan subsidi sebanyak RM 5000 (Iltizam dari Ekuinas) dengan itu menjadikan jumlah geran sebanyak RM 10 000 untuk setiap syarikat bagi plan terpilih Exabytes.

Inisiatif Oleh Kerajaan:

Penjana logo
Malaysia emblem crest logo

Disokong Oleh:

Rakan Kongsi:

288x80-iltizam-ekuinas-logo@2x

Dengan hanya RM2,000, anda boleh digitalkan bisnes anda dan kembangkannya harini !

Build & Design Your Website / Online Store

Bina & Reka Laman Web / Kedai Dalam Talian Anda

Direka untuk pemilik perniagaan yang memerlukan laman web / kedai dalam talian untuk memaparkan dan menjual produk & perkhidmatan mereka. Kami membantu anda membina laman web anda, mengintegrasikan perkhidmatan pilihan seperti gerbang pembayaran dan perkhidmatan kurier, memberikan anda perkhidmatan copywriting profesional, penyelenggaraan laman web, dan banyak lagi.

Perkhidmatan Utama:

Untuk Bisnes e-Dagang:

 • Persediaan Kedai Dalam Talian
 • 20x Akaun E-mel Bisnes
 • Perkhidmatan Penyelenggaraan Laman Web
 • Keselamatan Laman Web
 • Perkhidmatan Integrasi: Gerbang Pembayaran & Perkhidmatan Kurier

Untuk Bines Bukan Komersial / Korporat:

 • Pembangunan Laman Web
 • Penyelenggaraan Laman Web
 • Domain + Hosting Laman Web
 • Keselamatan Laman Web
Reach Customers Online

Jangkau Pelanggan Dalam Talian dan Jana Lebih Banyak Pelanggan Potensi dan Jualan Baru dengan Pemasaran Digital

Dapatkan leads dan pelanggan berpotensi baru untuk mendorong lebih banyak penjualan dengan kempen pemasaran digital. Dapatkan leads yang berpotensi dan buat penjualan melalui alat pemasaran yang murah namun berkesan, atau serahkan segalanya kepada pakar kami untuk mengendalikan iklan digital anda dan memberikan nasihat terbaik untuk memaksimumkan pertumbuhan bisnes online anda.

Perkhidmatan Utama:

 • Perkhidmatan Iklan Digital: Iklan Facebook Terurus, Iklan Google Terurus
 • Pembelian & Pengoptimuman Iklan di Semua Platform Utama
 • Perkhidmatan Pengoptimuman Enjin Carian
 • Alat Pemasaran E-mel
 • Alat Pemasaran SMS Pukal
Improve Business Operation

Meningkatkan Kecekapan Operasi Perniagaan Dan Perkhidmatan Pelanggan

Tingkatkan produktiviti dan tingkatkan kecekapan pada sokongan dan perkhidmatan pelanggan bisnes online anda. Puaskan dan selesaikan pertanyaan pelanggan anda dari sokongan sebelum jualan hingga sokongan teknikal selepas penjualan. Dapatkan akses untuk menganalisis kualiti leads anda dan meningkatkan kecekapan susulan penjualan anda.

Perkhidmatan Utama:

 • Pantau dan Analisis Prestasi Jualan, Kualiti Utama dan Aktiviti Pelanggan
 • Meningkatkan kecekapan sokongan dan perkhidmatan pelanggan
 • Sokongan masa nyata dengan ciri Sembang Langsung. Latih Bot AI untuk memenuhi pertanyaan pelanggan semasa ejen berada di luar talian
 • Jejaki setiap panggilan dan tingkatkan cara anda melayani pelanggan melalui panggilan telefon.

Mencari kaedah yang berpatutan untuk menubuhkan kedai dalam talian anda?

Direka untuk pemilik perniagaan dengan anggaran rendah. Anda kini boleh menjual produk & perkhidmatan anda di laman web / kedai dalam talian anda sendiri.

Kami membantu anda menyediakan laman web / Kedai Dalam Talian anda, menyediakan perkhidmatan integrasi seperti gerbang pembayaran & perkhidmatan logistik / kurier, perkhidmatan penulisan iklan profesional dan banyak lagi.

Hanya RM199/ tahun pertama
Harga sebelum subsidi: RM2399

Mencari kaedah yang berpatutan untuk menubuhkan kedai dalam talian anda?

Direka untuk pemilik perniagaan dengan anggaran rendah. Anda kini boleh menjual produk & perkhidmatan anda di laman web / kedai dalam talian anda sendiri.

Kami membantu anda menyediakan laman web / Kedai Dalam Talian anda, menyediakan perkhidmatan integrasi seperti gerbang pembayaran & perkhidmatan logistik / kurier, perkhidmatan penulisan iklan profesional dan banyak lagi.

Hanya RM199/ tahun pertama
Harga sebelum subsidi: RM2399

Rakan Teknologi

Google Logo
Facebook Logo
200x80-ipay88-new@2x
Easystore Logo
Easyparcel Logo

Kenapa Pilih Exabytes?

Jenama yang Dipercayai

Disokong oleh pengalaman padu selama 20 tahun, hari ini, Exabytes memberi kuasa kepada 140,000 pelanggan di seluruh dunia.

Sokongan Tempatan 24 jam

Pasukan keselamatan profesional kami bersedia 24/7 untuk memantau dan menggagalkan sebarang aktiviti laman web yang mencurigakan.

Perunding yang berpengalaman

Berdasarkan situasi perniagaan anda sekarang, kami menyesuaikan untuk anda strategi bisnes online yang meningkatkan pendapatan anda 10x.

Kisah Kejayaan

Success Story 1 ODA

Odamakan

Odamakan is a food delivery service provider. Exabytes is pleased to have provided Odamaka with server hosting services backed by 24/7 professional technical support to ensure a fast and smooth running of the Odamakan app and website for the best customer experience.

Success Story 5 Dwebly

Dwebly

Dwebly, an all-in-one e-commerce solution provider, wanted its website to be capable of handling heavy traffic, and deliver maximum website performance. By signing up with Exabytes’ and Ekuinas’ #SamaSamaDigital Campaign, they have enjoyed a subsidy of RM5,000. With a dedicated server hosted by Exabytes, they have grown their business to be able to cater to more clients.

Success Story 7 Songket

Songket Republik

Songket Republik merupakan syarikat pembekal songket tempatan yang ingin mengubah perniagaan kedai fizikal mereka ke kedai online melalui kempen #SamaSamaDigital. Dengan bantuan subsidi dari Exabytes & Ekuinas bernilai RM5,000 Songket Republik merealisasikan kedai online mereka dengan harga yang murah.

Success Story 6 LLora

LLORA Bath & Body

LLORA Bath & Body iaitu sebuah pengeluar produk mandian dan penjagaan badan tempatan. Setelah jualan menurun akibat PKP, LLORA Bath & Body mengubah ke e-Dagang mereka sendiri dan mencapai lebih ramai pelanggan baru. Dengan #SamaSamaDigital, LLORA Bath & Body mendapat subsidi untuk berniaga di platform e-Dagang mereka sendiri dengan harga mampu milik.

Kelayakan Pemohon

 1. Perniagaan Bumiputera (atau 51% Dimiliki oleh Bumiputera).
 2. Syarikat sekurang-kurangnya 60% dimiliki oleh rakyat Malaysia.
 3. Syarikat telah beroperasi sekurang-kurangnya satu (1) tahun.
 4. Bagi syarikat yang telah beroperasi selama satu (1) tahun: perolehan jualan tahunan minimum RM 100,000.
 5. Bagi syarikat yang telah beroperasi lebih dari dua (2) tahun: perolehan jualan tahunan minimum sebanyak RM 50,000 dalam dua (2) tahun berturut-turut.

Jom Ubah ke digital

Berminat tetapi tidak pasti bagaimana untuk meneruskan? Isi maklumat anda dan pakar kami yang ramah akan menghubungi anda (anda juga boleh menghubungi kami di 0124357286).

Jom Ubah ke digital

Berminat tetapi tidak pasti bagaimana untuk meneruskan? Isi maklumat anda dan pakar kami yang ramah akan menghubungi anda (anda juga boleh menghubungi kami di 0124357286).

Soalan Lazim

Perniagaan Bumiputera (atau 51% Dimiliki oleh Bumiputera) yang telah beroperasi sekurang-kurangnya 12 bulan layak mendaftar untuk SAMA-SAMA DIGITAL.

**Untuk perniagaan Bukan Bumiputera, sila rujuk nombor 2.

Walaupun anda tidak layak untuk mendaftar ke program ini, anda masih boleh memohon Geran Digitalisasi PKS Exabytes SME Digitalisation Grant sehingga RM5,000 (ditaja oleh MDEC).

Tarikh tamat adalah pada 30 Jun 2021.

Anda boleh memilih untuk membayar RM5,000 lagi untuk meneruskan langganan selama 12 bulan atau Menukar langganan anda dari 12 bulan (Setiap tahun) kepada 6 bulan (Setengah Tahun).

TIADA PEMBAYARAN BALIK WANG (untuk kedua-dua ALL-IN-1 ECOMMERCE SOLUTIONS dan ALL-IN-1 DIGITAL SOLUTIONS dibenarkan selepas pengesahan dan pembayaran.

Terma dan Syarat

 1. Tempoh Inisiatif Sama-Sama Digital  (“Inisiatif”): Bermula sekarang sehingga 30 Jun 2021.
 2. Untuk memenuhi syarat pembelian perkhidmatan yang disenaraikan di www.exabytes.my/sama-sama-digital dengan harga bersubsidi, pelanggan Exabytes sedia ada atau baru mestilah didaftarkan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 (Akta 197), Akta Syarikat 2016 (Akta 777), atau Akta Perkongsian Liabiliti Terhad 2012 (Akta 743) untuk tempoh minimum 12 bulan.
 3. Untuk menjadikan sesuatu perniagaan layak membeli perkhidmatan yang disenaraikan di www.exabytes.my/sama-sama-digital pada harga bersubsidi, sekurang-kurangnya 51% pemilikan atau perkongsian perniagaan mestilah terdiri daripada Bumiputera. Atau, Bumiputera mesti memiliki sekurang-kurangnya 51% dari saham perniagaan. Atau, sekurang-kurangnya 51% bahagian perniagaan mesti dimiliki oleh entiti (iaitu sekurang-kurangnya 51% sahamnya dimiliki oleh Bumiputera).
 4. Pelanggan yang berkelayakan mesti memberikan kepada Exabytes:
  1.  Pengesahan bertulis dari rakan Inisiatif Sama-Sama Digital bahawa pelanggan telah memenuhi kriteria seperti yang dinyatakan dalam Item 2 dan 3 di atas; ATAU
  2. laporan perniagaan, syarikat, atau LLP yang mengandungi maklumat yang diperlukan untuk dibeli dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia, yang menyatakan bahawa ia telah memenuhi kriteria seperti yang dinyatakan dalam Item 2 dan 3 di atas setelah diminta Exabytes.
 5. Setiap pelanggan yang layak berhak membeli satu (1) Exabytes eCommerce Starter Plan (Sama-Sama Digital) dan/atau satu (1) pakej ALL-IN-1 DIGITAL SOLUTIONS (Sama-Sama Digital) sahaja. 
 6. Sekiranya terdapat pelanggan yang layak memilih lebih dari satu (1) pakej yang dibenarkan di bawah Item 5 di atas, hanya satu (1) pakej yang boleh didapati dengan harga bersubsidi di bawah Inisiatif ini.
 7. Pelanggan yang layak tidak akan berhak mendapat pemulangan wang dari Exabytes setelah pelanggan mengklik butang “Bayar” di gerbang pembayaran /platform perbankan atau selepas menyerahkan cek kepada Exabytes.
 8. Bayaran hanya akan dikembalikan kepada pelanggan yang telah membayar pakej tersebut tetapi kemudian didapati tidak layak untuk menyertai Inisiatif ini. 
 9. Harga sebelum cukai biasa untuk dua belas (12) bulan pertama perkhidmatan di bawah Exabytes eCommerce Starter Plan (Sama-Sama Digital) adalah RM2,399. 
 10. Harga sebelum cukai biasa untuk dua belas (12) bulan pertama perkhidmatan di bawah Exabytes ALL-IN-1 DIGITAL SOLUTIONS (Sama-Sama Digital) adalah RM12,000. 
 11. Cukai perkhidmatan 6% dikenakan pada harga subsidi. Harga subsidi dikenakan kepada perkhidmatan yang dilakukan sepanjang dan untuk tahun pertama sahaja.
 12. Harga pembaharuan untuk pakej Exabytes eCommerce Starter (Sama-Sama Digital) untuk tahun kedua dan seterusnya adalah RM899 / setahun (berserta cukai perkhidmatan 6%). Untuk harga pembaharuan pakej ALL-IN-1 DIGITAL
 13. Pembelian dan penggunaan perkhidmatan tertakluk pada Syarat Perkhidmatan Exabytes.
 14.  Exabytes berhak untuk mengubah terma dan syarat tawaran ini tanpa pemberitahuan terlebih dahulu.
 15. Untuk pertanyaan lebih lanjut, sila hubungi kami.

Dipaparkan Pada:

Pelanggan Kami Menemukan Ini Berguna, Nilai Kami

Please wait...
loading