fbpx

SAMA-SAMA DIGITAL

Membantu Mendigitalisasikan Perniagaan Anda

Strategi perniagaan dalam talian yang disesuaikan untuk PKS Bumiputera:

Sama-sama Digital

Mulakan perjalanan digital anda dan tingkatkan pertumbuhan perniagaan anda dengan memanfaatkan Geran Digitalisasi Perniagaan PKS, sejajar dengan inisiatif PENJANA untuk mendorong penggunaan digital dalam kalangan PKS. Kerajaan akan memberikan geran padanan 50% hingga RM 5000 sebagai bantuan PKS untuk mendigitalkan operasi perniagaan mereka.

Untuk membantu PKS mengurangkan kos pendigitalan perniagaan mereka, Exabytes dan Ekuinas akan meyediakan subsidi sebanyak RM 5000 (Iltizam dari Ekuinas) dengan itu menjadikan jumlah geran sebanyak RM 10 000 untuk setiap syarikat bagi plan terpilih Exabytes.

penjana
malaysia
BSN
MYNIC
iltizam-ekuinas

Dengan hanya RM2,000, anda boleh digitalkan bisnes anda dan kembangkannya harini !

Bina & Reka Laman Web / Kedai Dalam Talian Anda

Direka untuk pemilik perniagaan yang memerlukan laman web / kedai dalam talian untuk memaparkan dan menjual produk & perkhidmatan mereka. Kami membantu anda membina laman web anda, mengintegrasikan perkhidmatan pilihan seperti gerbang pembayaran dan perkhidmatan kurier, memberikan anda perkhidmatan copywriting profesional, penyelenggaraan laman web, dan banyak lagi.

Untuk Bisnes e-Dagang:

Untuk Bines Bukan Komersial / Korporat:

sama sama digital
features

Jangkau Pelanggan Dalam Talian dan Jana Lebih Banyak Pelanggan Potensi dan Jualan Baru dengan Pemasaran Digital

Dapatkan leads dan pelanggan berpotensi baru untuk mendorong lebih banyak penjualan dengan kempen pemasaran digital. Dapatkan leads yang berpotensi dan buat penjualan melalui alat pemasaran yang murah namun berkesan, atau serahkan segalanya kepada pakar kami untuk mengendalikan iklan digital anda dan memberikan nasihat terbaik untuk memaksimumkan pertumbuhan bisnes online anda.

Perkhidmatan Utama:

Meningkatkan Kecekapan Operasi Perniagaan Dan Perkhidmatan Pelanggan

Tingkatkan produktiviti dan tingkatkan kecekapan pada sokongan dan perkhidmatan pelanggan bisnes online anda. Puaskan dan selesaikan pertanyaan pelanggan anda dari sokongan sebelum jualan hingga sokongan teknikal selepas penjualan. Dapatkan akses untuk menganalisis kualiti leads anda dan meningkatkan kecekapan susulan penjualan anda.

Perkhidmatan Utama:

features

Mencari kaedah yang berpatutan untuk menubuhkan kedai dalam talian anda?

Direka untuk pemilik perniagaan dengan anggaran rendah. Anda kini boleh menjual produk & perkhidmatan anda di laman web / kedai dalam talian anda sendiri.

Kami membantu anda menyediakan laman web / Kedai Dalam Talian anda, menyediakan perkhidmatan integrasi seperti gerbang pembayaran & perkhidmatan logistik / kurier, perkhidmatan penulisan iklan profesional dan banyak lagi.

Hanya RM199/ tahun pertama

Harga sebelum subsidi: RM2399

Rakan Teknologi

google
facebook
ipay88
Easystore
easyparcel

Kenapa Pilih Exabytes?

premium domain

Jenama yang Dipercayai

Disokong oleh pengalaman padu selama 20 tahun, hari ini, Exabytes memberi kuasa kepada 140,000 pelanggan di seluruh dunia.

chatbot customer support

Sokongan Tempatan 24 jam

Pasukan keselamatan profesional kami bersedia 24/7 untuk memantau dan menggagalkan sebarang aktiviti laman web yang mencurigakan.

team

Perunding yang berpengalaman

Berdasarkan situasi perniagaan anda sekarang, kami menyesuaikan untuk anda strategi bisnes online yang meningkatkan pendapatan anda 10x.

Kisah Kejayaan

success-story

Odamakan

Odamakan is a food delivery service provider. Exabytes is pleased to have provided Odamaka with server hosting services backed by 24/7 professional technical support to ensure a fast and smooth running of the Odamakan app and website for the best customer experience.

dwebly

Dwebly

Dwebly, an all-in-one e-commerce solution provider, wanted its website to be capable of handling heavy traffic, and deliver maximum website performance. By signing up with Exabytes’ and Ekuinas’ #SamaSamaDigital Campaign, they have enjoyed a subsidy of RM5,000. With a dedicated server hosted by Exabytes, they have grown their business to be able to cater to more clients.

songket

Songket Republik

Songket Republik merupakan syarikat pembekal songket tempatan yang ingin mengubah perniagaan kedai fizikal mereka ke kedai online melalui kempen #SamaSamaDigital. Dengan bantuan subsidi dari Exabytes & Ekuinas bernilai RM5,000 Songket Republik merealisasikan kedai online mereka dengan harga yang murah.

llora

LLORA Bath & Body

LLORA Bath & Body iaitu sebuah pengeluar produk mandian dan penjagaan badan tempatan. Setelah jualan menurun akibat PKP, LLORA Bath & Body mengubah ke e-Dagang mereka sendiri dan mencapai lebih ramai pelanggan baru. Dengan #SamaSamaDigital, LLORA Bath & Body mendapat subsidi untuk berniaga di platform e-Dagang mereka sendiri dengan harga mampu milik.

Kelayakan Pemohon

 1. Perniagaan Bumiputera (atau 51% Dimiliki oleh Bumiputera)
 2. The company is at least 60% owned by Malaysians.
 3. The company has been in operation for at least one (1) year.
 4. For companies that have operated for one (1) year: minimum annual sales turnover of RM 100,000.
 5. For companies that have operated for more than two (2) years: minimum annual sales turnover of RM 50,000 in two (2) consecutive years.

Jom Ubah ke digital

Berminat tetapi tidak pasti bagaimana untuk meneruskan? Isi maklumat anda dan pakar kami yang ramah akan menghubungi anda (anda juga boleh menghubungi kami di 0124357286).

support team

Soalan Lazim

Terma dan Syarat

 1. Tempoh Inisiatif Sama-Sama Digital  (“Inisiatif”): Bermula sekarang sehingga 31 Disember 2021.
 2. Untuk memenuhi syarat pembelian perkhidmatan yang disenaraikan di www.exabytes.my/sama-sama-digital dengan harga bersubsidi, pelanggan Exabytes sedia ada atau baru mestilah didaftarkan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 (Akta 197), Akta Syarikat 2016 (Akta 777), atau Akta Perkongsian Liabiliti Terhad 2012 (Akta 743) untuk tempoh minimum 12 bulan.
 3. Untuk menjadikan sesuatu perniagaan layak membeli perkhidmatan yang disenaraikan di www.exabytes.my/sama-sama-digital pada harga bersubsidi, sekurang-kurangnya 51% pemilikan atau perkongsian perniagaan mestilah terdiri daripada Bumiputera. Atau, Bumiputera mesti memiliki sekurang-kurangnya 51% dari saham perniagaan. Atau, sekurang-kurangnya 51% bahagian perniagaan mesti dimiliki oleh entiti (iaitu sekurang-kurangnya 51% sahamnya dimiliki oleh Bumiputera).
 4. Pelanggan yang berkelayakan mesti memberikan kepada Exabytes:
  1.  Pengesahan bertulis dari rakan Inisiatif Sama-Sama Digital bahawa pelanggan telah memenuhi kriteria seperti yang dinyatakan dalam Item 2 dan 3 di atas; ATAU
  2. laporan perniagaan, syarikat, atau LLP yang mengandungi maklumat yang diperlukan untuk dibeli dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia, yang menyatakan bahawa ia telah memenuhi kriteria seperti yang dinyatakan dalam Item 2 dan 3 di atas setelah diminta Exabytes.
 5. Setiap pelanggan yang layak berhak membeli satu (1) Exabytes eCommerce Starter Plan (Sama-Sama Digital) dan/atau satu (1) pakej ALL-IN-1 DIGITAL SOLUTIONS (Sama-Sama Digital) sahaja. 
 6. Sekiranya terdapat pelanggan yang layak memilih lebih dari satu (1) pakej yang dibenarkan di bawah Item 5 di atas, hanya satu (1) pakej yang boleh didapati dengan harga bersubsidi di bawah Inisiatif ini.
 7. Pelanggan yang layak tidak akan berhak mendapat pemulangan wang dari Exabytes setelah pelanggan mengklik butang “Bayar” di gerbang pembayaran /platform perbankan atau selepas menyerahkan cek kepada Exabytes.
 8. Bayaran hanya akan dikembalikan kepada pelanggan yang telah membayar pakej tersebut tetapi kemudian didapati tidak layak untuk menyertai Inisiatif ini. 
 9. Harga sebelum cukai biasa untuk dua belas (12) bulan pertama perkhidmatan di bawah Exabytes eCommerce Starter Plan (Sama-Sama Digital) adalah RM2,399. 
 10. Harga sebelum cukai biasa untuk dua belas (12) bulan pertama perkhidmatan di bawah Exabytes ALL-IN-1 DIGITAL SOLUTIONS (Sama-Sama Digital) adalah RM12,000. 
 11. Cukai perkhidmatan 6% dikenakan pada harga subsidi. Harga subsidi dikenakan kepada perkhidmatan yang dilakukan sepanjang dan untuk tahun pertama sahaja.
 12. Harga pembaharuan untuk pakej Exabytes eCommerce Starter (Sama-Sama Digital) untuk tahun kedua dan seterusnya adalah RM899 / setahun (berserta cukai perkhidmatan 6%). Untuk harga pembaharuan pakej ALL-IN-1 DIGITAL
 13. Pembelian dan penggunaan perkhidmatan tertakluk pada Syarat Perkhidmatan Exabytes.
 14.  Exabytes berhak untuk mengubah terma dan syarat tawaran ini tanpa pemberitahuan terlebih dahulu.
 15. Untuk pertanyaan lebih lanjut, sila hubungi kami.

Why Choose
Exabytes

Your complete Cloud, Digital and eCommerce solutions provider

SEA’s Trusted and Leading Brand

Known and recognised as Southeast Asia’s leading cloud, eCommerce and digital solutions provider. Trusted by over 160,000 customers globally.

More Than A Web Hosting Provider

We are your one-stop point for all that you’ll need to have online presence and grow your business to greater heights online.

The Latest is Here at Exabytes

Always up-to-date, we are equipped with the latest products and services that is best-suited for our clients’ business performance.

Proven by 100% Client Satisfaction

We have full confidence in the products and services we offer, that ensure us with excellent client confidence and satisfaction.

Our Payment Methods

Exabytes Ecommerce Starter Plan

pageaudit

Sell up to 1000 Products

We’ll help you insert 6 products to start with. Next, we’ll guide you to add up to 994 more products yourself.

linked in dedicated

Copywriting Service included

Our professional copywriters will enhance your content and present it in the best way on your online store.

cost

Accept Credit Cards & More

Your online store is able to accept both credit cards and internet banking payments.

global domain

Free .COM.MY / .MY Domain

Give your online store a .COM.MY / .MY domain, the Malaysia’s MOST POPULAR domain extensions!

shipping

Free RM25 Shipping Credits

Make your first shipping and claim credits with us. Credit brought to you by EasyParcel.

create email

Free Business Email Account

One email account [email protected] or will be included in this plan.