Home Authors Posts by Hidayah Ramli

Hidayah Ramli

13 POSTS 0 COMMENTS
Lets grow with the flow~
>xabytes Product - Bulk SMS APi

How Exabytes Bulk SMS API Benefits Your Business

API is a function where a script is made available to other computers. It's an intermediary software that allows two applications to communicate with...
blog bahasa melayu - insentif cukai edagang

Insentif Cukai Untuk Website E-dagang Malaysia

Pemilik laman web e-dagang boleh dapatkan sijil dan pengecualian cukai dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Berikut merupakan syarat, kriteria dan prosedur untuk memohon.
Exabytes Customer Success Stories : ASAH

Kisah Kejayaan: Akademi Sains Al-Hazen

Akademi Sains Al-Hazen berkongsi bagimana #SamaSamaDigital bantu mereka dalam masa  sukar dan pandangan mereka mengenai impak program #SamaSamaDigital terhadap usahawan PKS.
transactional email

How Can Transactional Email Help Your Business in 2021

Transactional email aka ‘triggered email’ is a type of automated email between senders and recipients. It is different from a marketing email.
blog bahasa melayu - bantuan perniagaan

Bantuan Perniagaan Untuk PKS

Menyedari kepentingan PKS terhadap ekonomi negara dan kesan drastik pandemik Covid-19 terhadap perniagaan yang lebih kecil, kerajaan telah menggandakan inisiatifnya untuk memberi bantuan perniagaan...
Exabytes Customer Success Stories : zheelyn

Kisah Kejayaan: Zheelyn Collection

Zheelyn Collection berkongsi pengalaman mereka berniaga di Instagram dan apa yang membuat mereka berubah ke website dan bagaimana #SamaSamaDigital membantu mereka menghadapi kesukaran semenjak Covid-19 melanda dan jejaskan ekonomi perniagaan mereka.
blog bahasa melayu - 5 ramalan trend

5 Trend Perniagaan Tahun 2021

Tahun 2020 banyak menguji peniaga-peniaga sama ada perniagaan besar, sederhana mahupun kecil. Oleh itu, tahun 2021 akan menjadi tahun evolusi yang berterusan. Untuk membantu anda semua membuat persiapan menjelang tahun 2021, berikut merupakan beberapa trend dan perubahan perniagaan yang perlu diperhatikan menjelang 2021.
Blog Bahasa Melayu-5 bisnes berpotensi besar 2021

5 Bisnes Berpotensi Besar 2021

Lebih ramai usahawan mengubah platform berniaga mereka dari offline ke online. Bagi menggalakkan social distancing, usahawan perlu meneroka strategi baru untuk berinteraksi dengan pelanggan dan memudahkan proses urus niaga.
Exabytes Customer Success Stories : Coolscarf

Kisah Kejayaan : Coolscarf

Coolscarf berkongsi kisah kejayaan mereka dan bagaimana pendigitalan perniagaan membantu mereka bersaing dalam bidang perniagaan yang sangat sengit dan dalam masa yang sama membantu menaikkan jualan mereka.
Exabytes Blog Bahasa Melayu - 5 tabiat tipikal usahawan

5 Tabiat Tipikal Usahawan di Facebook

Majoriti usahawan memilih berniaga di Facebook sebab Facebook ni traffic dia banyak jadi banyak pelanggan berpotensi yang boleh dicari. Tapi banyak usahawan online ni pakai pattern yang sama je, korang perasan tak? 5 benda ni mesti ada punya setiap kali diorang nak promot produk/servis diorang buat. Tahu tak lama kelamaan 5 benda ni boleh jadi masalah untuk korang.